• OM VPLANT

Om_VPLANt_1

Är du nyfiken på vertikal odling och vill fylla hemmet eller arbetsplatsen med växtlighet? 

VPLANT är en växtvägg som passar lika bra i den mindre lägenheten som på den stora arbetsplatsen. Du kan placera en VPLANT växtvägg var som helst - i garderober, i trädgårdar, på kontoret eller varför inte i en kvartersodling tillsammans med grannarna? Den ger dig möjligheten att ha en egen vertikal odling, precis var du vill. Vertikal odling tillåter dig att utnyttja utrymmen som i vanliga fall står tomma samtidigt som du får tillgång till närproducerad mat eller vacker dekoration. 

Vägen till VPLANT

Fröet till VPLANT såddes på SLU Alnarp. Jag och mina medarbetare arbetade med att undersöka funktionen på de växtväggar som fanns på marknaden. De väggar som fanns på marknaden krävde mycket arbete, var dyra, krävde specialkunskap och lämpade sig endast för dekorativ odling. Vi saknade en fristående, fuktsäker, billig, enkel och självvattnande vertikalodling som dög till odling av mat. Vi har samarbetat med SLU under utvecklingsprocessen för att hitta den ultimata lösningen. 

Om VPLANT

VPLANT är ett vertikalodlingssystem som använder naturkrafterna, jordens dragningskraft samt kapillärkraften i odlingssubstratet. Då bevattningen är dold i krukan behöver man inte oroa sig för läckage eller fuktsäkring om man väljer att hänga systemet på en vägg. Systemets patenterade kruka gör det möjligt att enkelt skapa ett återcirkulerande system med hjälp av en pump, vilket möjliggör en effektiv bevattning och automatiserad bevattning. Växtväggen kan stå fristående eller hängas på en vägg. 

Man monterar lätt ihop VPLANT med ett fåtal skruvar. Den fungerar utmärkt inomhus, på balkongen eller i trädgården. Eftersom VPLANT är ett modulsystem kan du bygga din odling efter dina önskemål. Enbart fantasin sätter gränser.

Företagskund? Läs här varför du ska överväga att ha växter på jobbet? 

Vill du veta mer om VPLANT och vad systemet kan användas till? Kontakta oss här!

Magnus Therén