Historien om VPLANT

Är du som oss och letar i butikens grönsakshyllor efter det bästa ekologiska och närproducerade alternativet? Har du en dröm om att kunna vara självförsörjande med örter och grönt? Är du nyfiken på vertikal odling?

Trots att intresset för ekologisk, närproducerad och urbant odlad mat har vuxit till en global rörelse är endast en liten del av maten vi äter odlad på detta sätt. Det kan vara svårt att hitta prisvärda och tillgängliga alternativ, speciellt i dagens trångbodda städer. Vertikal odling tillåter dig att utnyttja utrymmen som i vanliga fall står tomma samtidigt som du får tillgång till närproducerad och färsk mat.

VPLANT är ett odlingssystem som kan placeras var som helst- på balkonger, i garderober, i trädgårdar eller varför inte i en kvartersodling tillsammans med grannarna? Den ger dig möjligheten att ha en egen vertikal odling, precis var du vill.

Vägen till VPLANT

Fröet till VPLANT såddes i Alnarp. Jag och mina medarbetare arbetade med att undersöka funktionen på de växtväggar som fanns på marknaden. De väggar som fanns på marknaden krävde mycket arbete, var dyra, krävde specialkunskap och lämpade sig endast för dekorativodling. Vi saknade en fristående, fuktsäker, billig, enkel och självvattnande vertikalodling som dög till odling av mat. Så vi skapade VPLANT.

Om VPLANT

VPLANT är ett vertikalodlingssystem som använder naturkrafterna, jordens dragningskraft samt kapillärkraften i odlingssubstratet. Då bevattningen är dold i krukan behöver man inte oroa sig för läckage eller fuktsäkring om man väljer att hänga systemet på en vägg. Systemets patentsökta kruka gör det möjligt att enkelt skapa ett cirkulerande system. Odlingssystemet kan användas fristående eller hängas på en vägg.

Man monterar lätt ihop odlingsväggen med ett fåtal skruvar. Den fungerar utmärkt inomhus, på balkongen eller du kanske i trädgården som en egen jordgubbsodling. Eftersom VPLANT är ett modulsystem kan du bygga din odling efter dina önskemål. Enbart fantasin sätter gränser.

VPLANT kan vara marknadens mest mångsidiga produkt. Förutom att ge alla möjligheten att odla kan VPLANT bidra till att lösa avrinningsproblem i städer. Den kan placeras i krisområden och hjälpa till med försörjning av mat. För den storskaliga odlaren hjälper VPLANT till att utnyttja odlingsutrymmet maximalt.

Vill du veta mer om VPLANT och vad systemet kan användas till? Kontakta oss här!

Företagsinfo

Vplant Garden AB
Limmanäsvägen 124
439 74, Fjärås

Org. nummer 559159-1093

×
×

Kundvagn

Close Panel
Buy for 2,500.00 kr more and get free shipping