VPLANT är ett vertikalodlingssystem som använder naturkrafterna, jordens dragningskraft samt kapillärkraften i odlingssubstratet. Då bevattningen är dold i krukan behöver man inte oroa sig för läckage eller fuktsäkring om man väljer att hänga systemet på en vägg. Systemets patentsökta kruka gör det möjligt att enkelt skapa ett cirkulerande system. Odlingssystemet kan användas fristående eller hängas på en vägg.

Man monterar lätt ihop odlingsväggen med ett fåtal skruvar. Den fungerar utmärkt inomhus, på balkongen eller du kanske i trädgården som en egen jordgubbsodling. Eftersom VPLANT är ett modulsystem kan du bygga din odling efter dina önskemål. Enbart fantasin sätter gränser.

VPLANT kan vara marknadens mest mångsidiga produkt. Förutom att ge alla möjligheten att odla kan VPLANT bidra till att lösa avrinningsproblem i städer. Den kan placeras i krisområden och hjälpa till med försörjning av mat. För den storskaliga odlaren hjälper VPLANT till att utnyttja odlingsutrymmet maximalt.

Vilket paket passar?

Halvmeter eller enmetersmodul?

Ska du fylla en hel vägg eller vill du ha ett par hyllor på balkongen? Du kan välja själv hur stor växtvägg du vill ha och kombinera halvmeters och enmeters moduler till att få något som passar dig. Du kan även köpa en påbyggnadsmodul att koppla på din befintliga växtvägg. Tänk igenom hur stor yta du vill fylla och beställ sedan det antal och storlekar som passar dig. Självklart kan du köpa en enskild halvmetersmodul eller enmetersmodul. Vill du koppla ihop två moduler på varandra vertikalt behöver du även köpa en modulkopplingssats.

Pump & lampa

Du kan använda VPLANT utan pump, men då blir inte bevattningen automatiserad utan du får vattna manuellt. För att du ska kunna nyttja det automatiska bevattningssystemet till fullo är en pump nödvändig.

Vi rekommenderar att köpa pump till alla våra paket, men speciellt om du planerar att bygga en stor växtvägg då det kommer att förenkla bevattningen för dig. Om du ska odla matväxter blir bevattningen mer effektiv om du väljer pump. Om din växtvägg kommer att stå på ett otillgängligt ställe där det är svårt att vattna manuellt är pump även i det fallet en bra idé.

Det automatiska bevattningspaketen finns att köpa med alternativen el- eller solcellspump. För dig som har ett vägguttag i närheten av din Vplant är elpumpen ett bra alternativ, för dig som inte har tillgång till ett vägguttag erbjuder vi en solcells lösning som inte kräver något vägguttag. Båda alternativen ger samma möjlighet att styra tiden då du vill att pumpen ska vara aktiv.

Det automatiska bevattningssystemets fördelar är många

  • Vattnet pumpas upp från tanken till toppen där det rinner genom Vplants alla krukor, det vatten som ej sugs upp av jorden kommer åter i tanken.
  • Det blir inget vattensvinn, allt vatten sugs upp av jorden eller kommer åter i tanken.
  • När vattnet cirkulerar blir det automatiskt syresatt när överblivet vatten rinner tillbaka i tanken.
  • Du kan tillsätta flytande gödning i tanken, det tas upp av växterna när det cirkulerar.
  • Alla krukor får det vatten de behöver och med medföljande timern är det enkelt att schemalägga de tider du vill att det ska vattnas.
  • Elpumpen kräver wifi för att programmeras.
  • Om du åker iväg så behöver du inte be någon vattna din odling, du kan tryggt vara borta och odlingen får sitt vatten.

Vplant erbjuder dig ett bekymmerfritt odlande.

Om du behöver komplettera din växtvägg med fler krukor, slangar eller monteringssatser kan du köpa det i vår webbshop.